takaisin alkuun

"Cestemoon"


S*Sagastar's pyhän birman kissan

kasvatus

PYHÄ BIRMA - valkotassuinen kissa

Pyhä birma on puolipitkäkarvainen naamiokissa, jolla on valkoiset tassut. Kissan turkki on silkkimäisen pehmeä ja helppohoitoinen, sillä se ei takkuunnu. Birma on rakeenteeltaan keskikokoinen. Urokset ovat hieman suurempia kuin naaraat.
Birmalla on vaalean kullan värinen turkki. Naamiointiväritys on kasvoissa, korvissa, jaloissa ja hännässä. Turkki pitenee kaulassa tuuheaksi kauluriksi. Etukäpälissä on puhtaan valkoiset hansikkaat ja takajaloissa valkoisen tulee jatkua jalan takaosassa kiilana. Jalat ovat lyhyet ja vahvat.
Birman pää on vahvarakentenen ja korvat ovat melko pienet. Nenä on keskipitkä. Silmät ovat syvänsiniset, pyöreähköt, hieman ovaalinmuotoiset. Häntä on keskipitkä ja tuuhea.
Birman hyväksytyt naamiovärit ovat: ruskea, sininen, suklaa, lila, punainen ja creme. Näitä värejä on myös tabbykuvioisina. Kilpikonnanaamion värit ovat: ruskea, sininen, suklaa ja lila.

Pyhä birma on luonteeltaan ystävällinen ja rauhallinen, mutta myös hyvin sosiaalinen. Se on mukautuvainen ja siisti kissa, joka viihtyy perheessä ja sopeutuu hyvin muihin eläimiin. Birnma on uitelias kissa, joka on kiinnostunut kaikesta mitä omistaja tekee. Birmat ovat leikkisiä, mutta eivät kovin äänekkäitä. Birma nauttii ihmisen seurasta ja sopii hyvin myös kauounkiasuntoon. Rauhalisen luonteensa ansiosta se tulee toimeen laspiperheissäkin. Birma hoitaa turkkinsa itse, se ei takkuunnu. Turkki täytyisi kuitenkin kammata silloin tällöin. Se on hyvä myös pestä pari kertaa vuodessa. Näyttelykissan turkki vaatii kuitenkin hieman enemmän hoitamista.
Birman terveys on yleensä hyvä. Sen ruokavalio on sama kuin muidenkin kissojen.Kasvattaja antaa tarkemmat hoito- ja ruokintaohjeet. Pyhän birman pentujen suositusmyyntihinnat ovat (HUOM v 1998 - 5 vuotta sitten!!): lemmikkikissa 2.500 vanhaa markkaa, siitoskissa 3.000-3.500 markkaa, näyttelykissa 4.000 markkaa.

Ikävä kyllä minulla ei ole ajankohtaisia hintatietoja, nämä ovat siis vuodelta -98. Ruotsissa hinnat vaihtelevat noin 4000-8000 SEK välillä. Ruotsin birmayhdistyksellä ei ole suositushintoja, kasvattajat päättävät itse hinnoistaan.
Lähde: Pyhän birman kissa r.y:n esite Pyhä Birma.

Pyhän Birman kissa r.y yhdistys on Suomessa toimiva rotuseura. Jäsenmaksutili on: PSP 800011-259 259. Jäsenmaksu (varsinainen jäsen) on vuodelle 2003 12 euroa.
Seuran internet vastaava on : Tuija Aaltonen.
Klikkaa tästa Suomen birmayhdistyksen kotisivulle


Ruotsin Birmayhdistys (BIS) on avoin kaikille jäsenille, myös Suomessa. Jäsenmaksu vuodelle 2003 on 225 SEK. Uudet jäsenet maksavat vain 125 kruunua ensimmäisestä vuodesta!
Jäsenmaksutili on: Ruotsalainen pg 39 59 4-7 (saaja = Birmasällskapet)
Norjalainen pg: 080 6190 6933.
Suomen yhteyshenkilö on Christina Feodoroff.


Söpö kuva, eikö sinustakin? Katso lisää Palomiessivulta..

Amazing Adelaide, ruskeakilpparinaamio

Lisää taidekissoja löytyy täältä

Tässä Enya on melkein 9 kuukauden ikäinen neiti. Hän on ruskeakilpikonnanaamioinen.

Kuva C. Axnér

Takaisin etusivulleindex

S*SagaStar`s Angel of my heart (Enya), 2 viikkoa

Kuva Eivor Rasehorn


Etusivulle I Kasvatus I Lisää meistä I Kuvagalleria 1 I Kuvagalleria 2 I Pentujen sukutaulut I Pyhän birman legenda I Taidekuvia I Nilla I Miisun sivu I Näyttelytuloksia I Palomies- ja kissakalenteri I Linkkejä I