takaisin alkuun

S*Sagastar's
pyhän birman kissan

kasvatus

...Legenda pyhästä kissasta

"Kauan sitten pystytetiin Burmassa (maa jota me tänään kutsumme Tiibetiksi) Lao-Tsun temppeli safiirisilmäisen kultaisen papittaren Tsu-Kyan-Kse´n kunniaksi. Rukoushetkiensä aikana oli papeilla aina seuranaan 100 kaunista valkoista pitkä- ja silkkiturkkista, keltasilmäistä kissaa. Temppeliä johti ylipappi Kittah Mun-ha ja hänen vanavedessään seurasi aina kissa Sinh.
Ajat olivat kovat ja monet olivat ne jotka himoitsivat temppelin väitettyjä rikkauksia.
Eräänä yönä hyökkäsi temppeliin ryöstäjä joka haavoitti pahoin Kittah Mun-haata. Kun Sinh näki että mestarinsa ja ystävänsä oli kuolemaisillaan hyppäsi se ylös tämän rinnalle ja kun sielu jätti papin kuljetti papitar sen kissaan kiitokseksi sen lojalisuudesta ja urheudesta. Papitar antoi myös kissalle siniset safiirisilmänsä sekä kultaisen usvansa jonka hän antoi läikehtiä Sihnin turkille. Ainoastaan Sinhin tassut jotka lepäsivät herraansa vasten pysyivät puhtaan lumivalkoisina. Kun nuoremmat papit näkivät tämän saivat he urheutensa takaisin ja onnistuivat iskemään hyökkäyksen takaisin.
Seitsemäntenä päiväna yhä seisoen samassa asennossa kuoli Sihn ja kuljetti mestarinsa sielun Tsun-Kyan-Kseehen. Kun rauha taas laskeutui Temppelin ylle ja jäljelle jääneet papit kokoontuivat valitakseen seuraajan ylipapille näkivät he hämmästyksekseen että kaikki temppelin kissat olivat saaneet saman värityksen kuin Sihn. Täydellisessä hiljaisuudessa piirittivät kissat nuorimman papin ja näyttivät siten papittaren tahdon. Siitä päivästä lähtien kantavat kaikki Sihnin jälkeläiset hänen kaunista väriään ja kun joku papeista kuolee siirtyy hänen sielunsa temppelikissoista papittareen."


Lisää pyhän Birman legendasta sekä rotutavotteista: Birma - Raspresentation (ruotsiksi)

Söpö kuva, eikö sinustakin? Katso lisää Palomiessivulta..Takaisin etusivulle
index

S*SagaStar's Angel of my heart (Enya), 2 viikkoa

Kuva Eivor Rasehorn


Etusivulle I Kasvatus I Lisää meistä I Kuvagalleria 1 I Kuvagalleria 2 I Pentujen sukutaulut I Birmainfoa I Pyhän birman legenda I Taidekuvia I Nilla I Miisun sivu I Näyttelytuloksia I Palomies- ja kissakalenteri I Linkkejä I